Prenatalna masaža tela

Prenatalna masaža tela

Vreme trajanja: 60-90 min
Cena: 4.000,00 din

Nema lepšeg stanja od drugog stanja! Ali se drugo stanje sa razlogom zove “drugo”.
Prenatalna masaža je namenjena trudnicama i njihovim specifičnim potrebama koje se javljaju tokom ovog čarobnog perioda.

Neki od izazova koji se javljaju u tom periodu su bol u vratu i ledjima, slaba cirkulacija, pojačano oticanje nogu i ruku, grčevi, emocionalna nadraženost i nesanica.
Glavni benefiti prenatalne masaže su smanjenje pritiska na karlicu, donji deo leđa i stopala, kao i smanjenje bola u vratu i leđima, kukovima i nogama. Takođe, nakon prve masaže se može videti napredak u rešavanju problema nastalog oticanjem ruku i nogu, bolji protok limfe i poboljšana cirkulacija. Važan deo rada se bazira i na pripremi mišića koji su važni za sam porođaj, kao i na pripremi mentalnog dela bića mlade mame.
Kao i svaka holistička tehnika i prenatalna masaža omogućava sveobuhvatan pristup mami i bebi.
Poželjno je da se pre dolaska na masažu konsultuje lekar koji vodi trudnoću. Uglavnom nema nikakvih smetnji da bi se krenulo na ove izuzetno prijatne tretmane, ali se u nekim slučajevima kao preporuka lekara dobiju i određena ograničenja. Prva prenatalna masaža se može uraditi nakon što beba napuni 18 nedelja.
Prenatalna masaža se ne preporučuje trudnicama s rizikom prevermenog porođaja i drugim rizicima koji zahtevaju stalni nadzor ginekologa (krvni ugrušci, bolovi u trbuhu, preklampsija…).

Sama masaža se radi uz pomoć prirodnih biljnih ulja koja neguju kožu buduće mame i deluju umirujuće na ceo njen sistem i bebu koja će na svoj način uživati u ovom tretmanu.