Anticelulit tretmani

Pre nego što se upustimo u priču o eliminaciji celulita, važno je da razumete šta je celulit zapravo i kako nastaje. Osim što svi znamo da ružno izgleda i da želimo što pre da ga elimišemo, šta još mi zapravo znamo o celulitu?
Celulit se nalazi neposredno ispod kože u vezivnom tkivu, između ćelija, krvnih sudova i limfnih puteva. Naslage postepeno vrše pritisak na zdravo tkivo, zagušuju ga i nedozvoljavaju normalnu i redovnu razmenu materija. Celulit ume da bude veoma uporan, pogotovu kada je podržan uspornim metabolizmom. Jetra kao ključni organ za metabolizam svih materija služi kao filter za toksine. Ukoliko joj pomognete i olakšate posao eliminacijom gaziranih, veštačkih sokova i uključivanjem zdravih namirnica kao su voće i povrće, ona će vam uzvratiti zdravijim organizmom koji će se lakše osloboditi pomorandžine kore.

Najdelotvornija metoda borbe protiv celulita je anticelulit masaža. Ova tehnika blagotvorno deluje na poboljšanje cirkulacije i zatezanje kože. Dobra anticelulit masaža predstavlja najpriprodniji način da se telo oslobodi nagomilanih toksina u masnim ćelijama, čime se telo definiše, noge izdužuju , obim smanjuje i razbijaju nagomilane naslage u potkožnom tkivu, koje su ujedno i uzročnik pojave celulita.
Za skidanje celulita nije dovoljno da redovno masirate područje zahvaćeno celulitom već i da ubrzate svoj metabolizam kako bi se nagomilane materije što pre izbacile putem sistema za izlučivanje.

Tokom anticelulit tretmana koriste se tehnike i proizvodi prilagođeni vašem organizmu i načinu života.
Obično se radi serija od 10 uzastopnih tretmana, ali najbolje je da se prilikom vašeg prvog dolaska konsultujete sa našim terapeutom, koji će prema vašem tipu kože i celulita odlučiti o učestalosti ponavljanja tretmana. Generalna preporuka je da se sa prvim tretmanom krene dan nakon ciklusa, jer je tada najmanja koncentracija estrogena u organizmu, najmanje zadržavanje tečnosti , pa je i sama detoksifikacija uspešnija.

U slučaju izraženih vena i kapilara koriste se isključivo drenažni pokreti u tretmanima Nevercell 1+1 ili Thermica , a posebno su preporučljiva krio pakovanja (GIO, BRA) ili drenaža Sport gelom.