Alhemija 1 i 2

A L H E M I J A

SUN 1/SUN 2/SUN SALT
Preparati na bazi prirodnih sastojaka za svesnu negu kože lica i tela

Zašto ALHEMIJA?

Zato što vreme u kome živimo zahteva alhemijske načine kreiranja novih kombinacija prirodnog i poznatog, kako bi se stvorila idealna formula koja opstaje u potpuno novim uslovima.
Do sada smo svi razumeli da je podizanje imunološkog sistema naša jedina prava zaštita, a da bismo to zaista umeli da pružimo sebi na pravi način, neophodno je da prepoznajemo koja je naša formula za očuvanje zdravlja.
Zato je idealno da iskoristimo funkcije našeg najvećeg organa u telu: KOŽA. Njena uloga je višedimenzionalna – svakako zaštitna, ali istovremeno, ona je i mesto detoksikacije i mesto unosa mnogih hranljivih sastojaka koji će pomoći organizmu da se regeneriše i oseća zdravo. Zbog ovako važne funkcije, jasno je koliko je bitno kako i šta nanosimo na našu kožu.

Kako?

Holistički pristup čoveku govori o tome da se koža, pored srca i pluća, napaja energijom iz srčanog energetskog centra.
I, kako to ustvari funkcioniše?
Od grudnih mišića energetski kanal pluća se preko ramena spušta do lakta i završava na dlanovima ruku. Ta najjača energija koja dolazi iz srca zove se Ljubav. Dakle: mesto koje dodirnemo direktno prenosi ovu čistu energiju u kojoj nema pitanja zašto i čemu to služi. Zato, dodirnemo li bolno mesto ili mesto gde se osećamo povređeno, za nekoliko sekundi započinje postepeno olakšanje. Naravno, efekat isceljenja se postiže ukoliko je dodir blag i negujući.
TO je način na koji ćemo nanositi određene preparate na svoje telo.

Šta (ili kakav preparat treba da nanesemo na kožu svog lica i tela, da bi on imao okrepljujući i isceljujući efekat)?
Tragajući, došli smo do ‘ALHEMIJE’ – posebne, magične formulacije koja istovremeno detoksikuje, hrani, zaceljuje i samim tim uspostavlja prirodan balans koji pomaže očuvanje imunološkog sistema kože i celog organizma.
Prirodni sastojci (maslinovo, suncokret, karota ulje, kakao, shea buter…), predstavljaju najčistiju bazu punu A, D, E, K, B6 vitamina, kao i magnezijuma i selena, u koju se prema specijalnoj formulaciji dodaju esencijalna ulja koja imaju svoja posebna isceljujuća svojstva.
‘ALHEMIJA’ zato deluje kao melem koji prirodnim antioksidantima štiti ćelije kože od oksidativnog stresa i slobodnih radikala, sprečavajući gubitak vode i prevremeno starenje, istovremeno ujednačavajući pigmentaciju i umirujući upalne procese. Specifičan sastav upućuje i na jedinstvenu primenu koja će omogućiti da benefiti koje smo dobili u toku sunčanih dana traju i u toku zime koja je pred nama.
Idealan način korišćenja ALHEMIJE koja u sebi sadrži specifična eterična ulja (Mirra, Sandal, Menta, Neroli, Lavanda, Ruzmarin, Verbena) je:
2x nedeljno Sun Sult (piling)
1x dnevno Sun 2
Po potrebi – za izložene delove tela Sun 1
Sun Salt:
Posle jutarnjeg tuširanja, dok ste još uvek u kadi: na suvu kožu lica i tela umasirati prethodno dobro sjedinjene sastojke u bočici (snažno protresti) i istuširati. Dobro osušiti peškirom.
*Posle ovog pilinga nema potrebe nanositi drugi preparat, jer će koža biti nahranjena, glatka i hidrirana, zaštićena finim barijernim omotačem.

Sun 1:

U slučaju izlaganja kože naglim temperaturnim promenama, na otkrivene delove tela naneti Sun 1

Sun 2:

Posle večernjeg tuširanja naneti preparat na kožu lica i tela (preovlađuje miris kakao butera koji će blagotvorno delovati na san).
U slučaju nanošenja emulzije ujutru, sačekajte 15-ak minuta pre oblačenja, da bi koža potpuno upila preparat.

Za dame:

*Svaki od ovih preparata se pravi i u kombinaciji sa sedefom, koji daje koži specifičan prirodni sjaj
*Preparati mogu da služe i kao prirodna podloga za šminku

Za gospodu:

*Preparati mogu da služe i kao odlična nega kože posle brijanja (posle obavezne dezinfekcije), jer sprečavaju pojavu iritacije