umetnost ravnoteze grcka

Art of Balance and Public Performance

Serija radionica pod nazivom Umetnost Ravnoteže prošle godine je dobio novu dimenziju, sa posebnim akcentom na sposobnost javnog nastupa (govora pred pojedincima ili grupom Ijudi). Već nam je jasno da je u pitanju talenat i veliko umeće, ali isto tako i veština koja se uči. Zato se Umetnost ravnoteže JAVNOG NASTUPA od prošle godine kreće kopnima, rekama i morima, putevima koji se sami otvaraju i šire vizije o našim mogućnostima.

Posle junskog seminara na Japodskim otocima (Nacionalni park – reka Una) i jedrenja po Lefkadi, seminar u organizaciji Integra Life Club Beograd i Lifeclub Iris Sarajevo od 17 do 24.avgusta 2019. tradicionalno seli u hotelu ‘Lito’ u Litohoru.

Program je zvanično autorizovan, a ugovor o saradnji potpisan u okviru Evropske mreze preduzetnistva (EEN) u Zagrebu, 22.05.2018.god.
Ovaj seminar će nam pojasniti sve segmente našeg celovitog (holističkog) bića i na taj način pomoći da bolje razumemo određene životne situacije, prepoznajemo upozorenja koje nam je slalo naše fizičko telo, shvatamo šta preovlađuje u našem okruženju i dođemo do sopstvenih zaključaka o tome da li i na koji način možemo nešto da promenimo ili ne. To su preduslovi da osetimo suštinski mir u sebi i zauzmemo poziciju iz koje će nam biti lako da primenimo veštinu javnog nastupa pred drugim Ijudima.

Za buđenje svih čula obići ćemo dva energetski moćna mesta – planinu Olimp i Meteore na kojima ćemo uživati u prirodnim lepotama, ali i buditi i razvijati našu kreativnost.
Ubrzani tempo života ne ostavija mnogo vremena da sagledamo (ne)zadovoljstvo kvalitetom svoga življenja koji podrazumeva sve segmente nege jednog holističkog bića koje se sastoji iz fizičkog, emotivnog, mentalnog i duhovnog tela.

To podrazumeva pre svega kvalitetnu ishranu našeg celovitog bica koja se odnosi na jelo i piće koje unosimo u naš organizam, ali isto tako i na način kojim hranimo svoj um i svoju dušu. Zato je od suštinskog značaja da prepoznamo svoje individualne potrebe koje predstavijaju ekskluzivan kvalitet samo i jedino za naše biće.

A opet… Često se događa da upravo to ne prepoznajemo: Šta je to što možemo da promenimo da bismo celim bićem doživeli osećaj zadovoljstva, ispunjenja kome svakako mora da prethodi razumevanje da je sve što dolazi u naš život dobro za nas i služi upravo tome da nas nauči da obgrlimo svoje življenje sa suštinskom radošću zbog sopstvenog postojanja.
Prolazeći kroz proces ‘Umetnost ravnoteže’ iskustveno osvešćujemo sve segmente našeg celovitog bića i na taj način bolje razumemo određene životne situacije, prepoznajemo upozorenja koje nam je slalo naše fizičko telo, shvatamo šta preovlađuje u našem okruženju i dolazimo do sopstvenih zaključaka o tome da li želimo nešto da promenimo ili ne. U okviru ove radionice naučimo da brzo reagujemo povezujući simboliku u događanjima, kao i u signalima koje nam pošalje naše telo, prihvatajući ih kao savet dobrog prijatelja.

Radionice su interaktivne za sve koji su raspoloženi da se na taj način ukljuće u program kroz verbalnu i neverbalnu komunikaciju, kroz zvuk, miris, pokret, ples, oslikavanje… Zato se u ovim seminarima koriste svi prirodni resursi koji omogućavaju da se dobijeni uvidi bolje integrisu u nase biće i tako se benefiti dobijeni u okviru ovakvih radionica osecaju još dugo po povratku u mesta iz kojih smo krenuli i u kojima više ništa nije isto.
Zaista nije čudno što je boravak sa učesnicima ovih seminara u poslednjih 10 godina doveo do mnogih divnih poznanstava i prijateljstava koja traju, jer su zasnovana na svesnoj i kvalitetnoj komunikaciji, a opet sa mnogo smeha, igre i radosnih susreta tokom cele godine.

O predavačima:

Tatjana Jevđović je Umetnost Ravnoteže autorizovala pre 10 godina i odnosi se na proces kroz koji prolaze polaznici od prvog do sedmog energetskog centra (čakre). Na taj način postajemo svesni sopstvene transformacije, barijera koje smo sami sebi postavili, strahova koji su nas blokirali i sprečili da krenemo dalje, kao i načina kako da te svoje blokade otklonimo, povećamo svoju vitalnu energiju i krenemo dalje ka kvalitetnijem živijenju.

Dženita Zirdum

Šta je Umetnost/Umjetnost ravnoteže javnog nastupa? Nastupite pred sobom, da biste mogli da nastupite pred poznatima i pred onima koje ne poznajete. Naš nastup je iznutra i spolja!

Kroz praktične, zabavne vežbe i primere vodiće Vas trener javnog nastupa, novinarka Dženita Zirdum koja poseduje 25 godina iskustva u medijima i komuniciranju sa publikom. Veštine komuniciranja moći ćete primeniti u svakodnevnom životu, bilo da se radi o poslovnom ili privatnom komuniciranju, pisanju ili objavama i prezentacijama. Kroz razgovor, vežbe i individualne konsultacije uz podizanje samopouzdanja, unapredićemo Vaše komunikacijske veštine i otkloniti unutrašnje prepreke i blokade. Kako? Tako što ćeo ove dane posvetiti samo sebi!

Jelena Ignjatov

Kroz jutarnja vežbanja vodiće nas licencirani trener i instruktorka snowboard-a, koordinatorka u aktivnostima Komisije “Žene i sport”, aktuelna evropska prvakinja u Snow board-u. Naravno, vežbanje sa Jelenom je prilagođeno i onima koji ne vežbaju mnogo, kao i onima koji žele da spoznaju svoje mogućnosti i pomere granice koje su sami sebi postavili.

Isidora Jevđović

TERAPIJA DODIROM, ZVUKOM, POKRETOM I PLESOM pomoći će nam da pronađemo i osetimo poverenje, energiju, senzualnost, pokret, sinhronizaciju, sreću, ljubav, kroz magiju meditacija u pokretu.

Program:

7:30-8:30 jutarnji trening 7-10:00h dorucak 13-15:30h radionica 15:30-16:30 ručak
21h meditacija u pokretu
U “slobodnom vremenu” – predavači i treneri će biti dostupni za privatne konsultacije i terapije, a u zavisnosti od procesa, radićemo jutarnje ili večernje meditacije, snimanja i projekcije.
Cena: 420e u din protivvrednosti za ceo program i polupansion (doručak/kasni ručak), smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama – mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu u visini od 100Eur u dinarskoj protivvrednosti.
Deca do 7 god ne plaćaju, deca do 12g – 1/2 cene. Moguća organizacija staranja o deci u vreme trajanja radionica (cena zavisi od broja dece i njihovog uzrasta)
Prevoz nije uračunat u cenu.

Članovi Integra Life Cluba-a, Udruženja poslovnih žena Srbije, Regionalne Asocijacija poduzetnica BiH i Elit Makedonija imaju 10% popusta.
* Ulazak u sobe: 17. avgust od 14:00h Napuštanje soba: 24. Avgust u 11:00h
Informacije i prijave na::

Srbija +38163287219
Bosna +38761101121
e.mail: info@integralifeclub.com
e-mail: info@integralifeclub.com Inbox Integra Life Club
Prijavu mozete izvrsiti uplatom akontacije (gotovinom ili karticom) u prostorijama Integra Life Club-a ili uplatom na tekući račun, sa naznakom ‘kotizacija za seminar Umetnost ravnoteže javnog nastupa Lito’
160-462691-73
Integra Life Club